Over ons

i Eat is de culinaire werkplaats van Robert Bochove. Samen met een wisselend team van vakbroeders en zusters doen wij catering, events, workshops en produkties rondom het thema eten en drinken. Op de foto heb ik tijdens een Sicilie trip een traditioneel paasbrood gekregen van vrienden.

Wij vinden dat eten meer is dan dat wat je in je mond stopt om de dag door te komen. Naast leven is eten een primaire bron van vreugde en genot, en een moment van samen delen aan tafel. Onze bescheiden missie is een stukje van die vreugde te delen en over te brengen.

Chef Robert heeft de afgelopen jaren aan het hoofd gestaan van diverse restaurantkeukens in Amsterdam. Zijn culinaire vorming deed hij voornamelijk op bij bevriende Italianen in hun restaurant; daar leerde hij hoe je alles zelf maakt, van brood en pasta tot vleeswaren en patisserie. De culinair recensent van de Amsterdamse krant Het Parool, Johannes van Dam, beloonde de keuken van cafe restaurant Noorderlicht onder zijn leiding met een 9.

Naast het werk in restaurants heb ik culturele- en muziekfestivals gecaterd, workshops georganiseerd, en freelance projecten gedaan. Tevens ben ik te gast geweest in enkele tv programma's rondom de thema's voedselverspilling en houdbaarheid. Ook ben ik betrokken als culinair/creatief adviseur bij een aantal restaurants.

i EAT 2012 v 2.0